PROJECTS

Exportpotenciál növelő gyártáskapacitás fejlesztése a C3S Kft-nél

Projekt Adatok

  • A kedvezményezett neve: C3S Elektronikai Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Exportpotenciál növelő gyártáskapacitás fejlesztés a C3S Kft-nél
  • A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00024
  • A projekt kezdete: 2022. április 1.
  • A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a C3S Elektronikai Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.
  • A szerződött támogatás összege: 253 438 602 Ft

Projekt tartalmának bemutatása:

Mivel a cégünk a C3S Kft. többek között a BREXIT okán is jelentős bevételektől esett el, így nem állna módunkban a cég fejlődése érdekében rendkívül jelentős következő mérföldkő megfinanszírozása. Ez a mérföldkő pedig a cég gyártási és teszkapacitásának növelése, mely lehetővé teszi az átbevétel növekedését exportvolumenen keresztül. A cél, hogy a cég a mostani évenkénti 1-2 műhold legyárásáról és felbocsájtásáról egy következő fejlettségi szintre, az évenkénti 4-8 műholdas szintre lépjen fel.

A piacra vezetett kisműholdas és kisszériás termékek gyártásához, extrém környezeti teszteléséhez és integrációjához szükséges infrastruktúra nélkülözhetetlen ezen célok eléréséhez. Az új infrastruktúra lehetővé teszi, hogy a kiszervezések visszavonásával növeljük a cég stabilitását, rezilienciáját. A COVID időszakban ezek a kiszervezések az alvállakozóink csúszásai miatt jelentős veszteségeket okoztak, többek között ezért is kívánjuk ezt a képességet cégen belül felépíteni.

A projekt keretében kilakításra kerülne a jelenlegi bérleményben egy 125nm-es kezelt levegőjű EPA terület, mely magába foglal egy 32nm-es ISO 8-as tisztateret. Továbbá beszerzésre kerül egy az űripari szabványoknak is megfelelő termo-vákuum kamra, mely lehetővé teszi a termékeink hosszútávú tesztelését. Ez az eszköz kapacitását tekintve tovább értékesíthető szolgáltatási lehetőséget is biztosít majd, mellyel a megtérülés és a cég stabilitása is fokozható. Ezzel a szolgáltatással is elsősorban külföldi partnereket célzunk, mivel Kelet-közép európában ilyen méretű eszköz nagyon korlátozott kapacitásban áll rendelkezésre. A versenyképességét ennek a szolgáltatásnak azzal fokozzuk, hogy a saját igényeinknek is megfelelő integrációra alkalmas terület EPA asztalokkal szintén kialakításra kerül.

Az első mérföldkő két fő részből tevődik össze: (1) Szakértői partnereink támogatásával és az Európai Űrügynökség velünk együttműködő szakértői csapatával véglegesítésre kerülnek a gyártási és tesztelési folyamatleírások és ezek alapján véglegesítjük a kiviteli terveket a labor layout vonatkozásában. Tesszük ezt azért, hogy a legmagasabb űripari standardnak az ECSS szabványoknak is megfeleljen ez a kapacitás. (2) Ezt követően elindítjuk a kivitelezési munkálatokat és egy összehangolt GANTT alapján a tesztberendezés beszerzését.

A második mérföldkő keretében zárjuk a kivitelezési munkálatokat, az ECSS előírásainak megfelelő tanfolyamok elvégzésre kerülnek és beüzemeljük a labor infrastruktúrát és a tesztberendezést végül elvégezzük a szükséges EPA és ISO 8-as tisztaság igazolásához szükséges méréseket. A projekt jelentést egy próbaüzemet bemutató jegyzőkönyvvel zárjuk.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.